Nisan 13, 2013

Akşam Çayı Menüsü

 

Sihirli Bohça

Malzemeler: 1 paket milföy, ıspanak (kavrulmuş), peynir, sucuk, 2 yumurta, susam.
 
Hazırlanışı: Kavrulmuş ıspanağımızın içerisine peynır ve yumurta akını koyalım, karıstırın ve harcımız hazır. Her milföy için içine koyacagınız sucukları da dograyıp hazırlayın. Kare mılfoy yapragına önce ıspanak ardından sucuk koyarak bohca gıbı kapatın. Üzerine yumurta sarısını sürüp, susam serpip pişirin. Afiyet olsun.


 

Fındıklı Islak Kek

Klasık ıslak kek tarıfınden ıcerısıne bolca fındık koyulmuş hali.
 
 

Bal Kabağı Rulo

Malzemeler: Balakabağı, şeker, kaymak, ceviz, hindistan cevizi
 
Hazırlanışı: Balkabağını şekeri ni çekene kadar pişiriyoruz. Püre haline getirip bir tepsıye döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kaymak ve cevizi üzerine bol bol koyuyporuz rulo haline getiriyoruz. Buzdolabında 1 gece bekletip servis yapıcagımız zaman cıkarıp üzerine bolca dövülmüş ceviz  koyuyoruz. Hafif ama lezzetli tatlınız hazır.
 Afiyet olsun.
 
 

İçli Köfte

 Malzemeler: yarma bulgur, ince bulgur, un, kıyma, soğan,
 
 

Patates Salatası

 
 

Rus Salatası

 
 

Muska Böreği

Malzemeler: 1 paket hazır yufka, süt, yoğurt, yumurta, sıvı yağ
 
İç harcı: peynir, maydanoz
 
Hazırlanışı: yufkaları 4 parmak kalınlığında kesip, süt- sıvıyağ- yoğurt tan yaptığımız karışımı yufkalarımıza sürüyoruz. Bir ucuna iç harcını koyup muska şeklinde sarıyoruz. Hazırladığımız yufkaların üzerine karışımımızdan sürüyoruz, tepsiye dizdiğimiz böreklerimize yumurta sarısını da sürelim, çörekotunu serpip pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
 
 
 

Elmalı Top Kurabiye

Malzemeler:
 
Hazırlanışı:
 
 
 
 

 

 
 
 

                               


 
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder